Don Vappie & Finn Burich International New Orleans Jazzband

fredag, 28. oktober 2022 - 19:30

For et år siden leverede dette formidable orkester en fantastisk koncert i Jazzklubben, og da vi fik muligheden for en koncert igen i år, slog vi til.

Orkestret spiller revival-New Orleans-jazz krydret med swing, blues og caribisk inspireret musik. Du kan høre numre af bl. a. Jelly Roll Morten, Kid Ory, Fats Waller, Sidney Bechet, Stellio og enkelte af Don Vappies egne kompositioner. Don Vappie vil sikkert også fortælle lidt om livet i New Orleans.

Don Vappie er født og opvokset i New Orleans og anses for at være den førende og mest originale banjospiller i New Orleans i dag. Udover banjo spiller han også guitar og bas og er en fremragende sanger. Don Vappies måde at behandle en banjo på, skaber en sand fryd i hele kroppen - lige fra en salig prikken og stikken i hovedbunden, glippen med øjnene og blafren med ørerne til en gysende rislen ned ad ryggen og helt ud i tæerne.

Thomas l´Etienne kommer fra Hamborg. Familien er af tysk/fransk og russisk oprindelse. Efter at have modtaget undervisning i guitar og balalaika, fik han sin første klarinet som 14-årig. Forbilledet er New Orleans klarinettisten George Lewis. I 1982 deltog Thomas i en Europa-turné med “Lillian Bouttés New Orleans Band”. To år senere blev de gift, og sammen har de med orkestret “Lillian Boutté And Her Music Friends” turneret over hele verden.

Finn Burich kommer fra Haderslev. Det første trut i trombonen lød, da Finn var tretten år gammel, og han har haft eget orkester i næsten tredive år. Endvidere har han med sit ”Internationale New Orleans Jazzband” siden 1996 besøgt de fleste jazzklubber og koncertsale i landet og præsenteret udenlandske topnavne som: Sammy Rimington og Don Vappie. Han var medlem af og bandleader for Neanders Jazzband i perioden 1981-2000.

Harry Kanters er fra Holland og en meget efterspurgt pianist. Han har et stort repertoire og behersker forskellige stilarter indenfor den traditionelle jazz. Hans speciale omfatter ragtime, New Orleans, stride, swing og tidlig bebop. I 2016 fejrede Harry sit 40 års jubilæum med en udsolgt koncert under Breda Jazz Festival. Ud over sit virke som freelance-pianist, er han medlem af bl.a. ”Belgium New Orleans Night Owls”.

Frederik Van den Berghe kommer fra Ghent i Belgien. Han startede med at spille trommer som 10-årig, da han hørte New Orleans tromme-koryfæerne Sammy Penn og Cie Frazier. Senere opdagede han rhythm and blues og startede sit eget bluesband. Har turneret med bluesbands i hele Europa, USA og Asien.
 

Priser:
- entre medlem: 100 kr.
- entre ikke-medlem: 140 kr.
- entre medlem af entresamarbejdet: 100 kr.
- spisning: 130 kr.

Lokation: Telefonfabrikken, Fællesrummet

Tilmelding åben indtil: onsdag, den 26/10 kl. 12

Dørene åbnes: 
18.00 for mad, 19.00 for koncerten
Musikken starter: 
19.30, slutter 22.30
Besætning: 

Don Vappie (banjo, guitar, bas og vocal)
Thomas l´Etienne (klarinet og tenorsax)
Finn Burich (trombone)
Harry Kanters (piano)
Frederik Van den Berghe (trommer)