UDSOLGT Mads Mathias Heise

fredag, 20. maj 2022 - 19:30

NBNBNBNB! Aftenens arrangement begynder en halv time før normalt. Musikken starter kl. 19.30.

Tilmelding til arrangementet er åbnet. Se link nedenfor.
 

To af Danmarks største jazzprofiler Mads Mathias og Mathias Heise side om side på samme scene. Mads Mathias er sanger, sangskriver og saxofonist, mens Mathias Heise er mundharpist, komponist og pianist. De har mindst én ting fælles: Kærligheden til jazzen.

Sangeren og saxofonisten Mads Mathias har i løbet af de seneste år slået sit navn fast som en af de store, danske croonere. Han har bl.a. turneret med DR Big Band og har stået på adskillige af de store udenlandske scener. Mads Mathias er født i 1981 i Silkeborg i et hjem med klaver og 34 andre instrumenter. Saxofon blev førstevalget allerede som 11 årig.

Mads Mathias henter tydeligt inspiration fra legender som Frank Sinatra, Dean Martin og Nat King Cole men har samtidig sin helt egen personlige stil. Han er ligeledes en fremragende komponist og tekstforfatter, hvilket man kan høre mange eksempler på, både når han optræder med sit eget band og som solist med big band. I´m all ears er hans nyeste udgivelse fra november 2021.

Mads Mathias har modtaget mange priser, blandt andet ”Årets nye navn” i 2012,  ‘Leo Mathisen Prisen’ i2016 og ‘Ellen & Svend Asmussen prisen’ i 2018

Mathias Heise er en af verdens førende mundharmonikaspillere. Tydeligt inspireret af den legendariske Toots Thielemans. Han blev født i 1993 i Rødovre. Begyndte at spille mundharmonika i en alder af syv år, og et par år senere fortsatte han med klaver og keyboard.

Han gik på rytmisk Musikkonservatorium i København som den første studerende med mundharmonika som hovedinstrument

Han er blevet tildelt mange priser, blandt andet kan nævnes ”Årets nye jazzstjerne” i 2015, Ben Websterprisen i 2017, som den yngste modtager nogensinde. I 2018 komponerede Mathias Heise et værk til Radioens Bigband, ”The Beast”. Dette værk blev hædret med en pris fra Statens Kunstfond, der beskrev det således: ”Den unge Mathias Heise kan beskrives som noget af en komet på den danske jazzhimmel. Dette samarbejde med DR Big Band markerer et af de musikalske højdepunkter i hans kunstneriske karriere indtil videre. Det er intet mindre end imponerende, at en 25-årig musiker laver et album med et bigband, der selv har skrevet og arrangeret musikken og optræder som en fremragende solist”.

The Beast blev også nomineret som 'Bedste album' ved Danish Jazz Awards 2019.

Mads Mathias og Mathias Heise har som rytmegruppe til denne koncert, tre af Danmarks ypperste musikere Peter Rosendal (piano), Morten Ankarfeldt, (bas) and Morten Lund (drums).

Vi glæder os til denne utrolige koncert.

Priser:
- entre medlem: 100 kr.
- entre ikke-medlem: 130 kr.
- entre medlem af entresamarbejdet: 100 kr.
- spisning: 100 kr.

Lokation:
Gladsaxe Hovedbibliotek, Store Sal

Tilmelding åben indtil: onsdag, den 18/5 kl. 12

Dørene åbnes: 
18.00 for mad, 19.00 for koncerten
Musikken starter: 
19.30, slutter 22.00
Besætning: 

Mathias Heise (harmonika)
Mads Mathias (saxofon og vokal)
Peter Rosendal (piano)
Morten Ankarfeldt (bas)
Morten Lund (trommer)