Tribute to Hugo

tirsdag, 22. marts 2016 - 19:00

Hugo Rasmussen døde den 30. august 2015 – 74 år gammel. Den legendariske jazzbassist levede med, bag og af bassen i over 50 år.
Han har spillet med Trille, Cornelis Vreeswijk, Niels Hausgaard og store internationale jazznavne som Ben Webster og Dexter Gordon. Og alle i jazzmiljøet kender bassisten.
 

Til Hugo har tidligere kulturminister, Marianne Jelved sagt: ”Stor bassist, stort skæg og stor jazzkunstner. Du er en formidabel musikambassadør, som personificerer dygtighed, musikalitet, humor, opfindsomhed, erfaring, nærvær, hjælpsomhed og karisma”.

Ordene faldt da bassisten modtog hædersprisen fra Dansk Musiker Forbund.

Om Hugo har en nær ven og kollega sagt: ”Jeg kender ingen som Hugo. Hverken som bassist eller menneske. Hans befriende evne til at tage selvhøjtideligheden og snobberiet ud af musikken afholder ham ikke fra at spille det sejeste og smukkeste bas, jeg kan forestille mig”.

Hugo Rasmussen var en god bekendt af Gladsaxe Jazzklub. Og det var aftalt med Hugo, at vi sammen ville fejre hans 75 årsdag i Bagsværd, hvor han er født og opvokset.

Den aftale holder jazzklubben fortsat fast i med: ’Tribute to Hugo’. En perlerække af personer fra jazzmiljøet vil på hans 75 årsdag mindes Hugo i ord, lyd og billede. 

Sted:

Bibliografen, Bagsværd
Bagsværd Hovedgade 116,
2880 - Bagsværd

Dørene åbnes: 
18:30
Musikken starter: 
19:00
Medlemspris: 
100 kr.
Entre: 
125 kr.