Don Vappie & Finn Burich International New Orleans Jazzband

fredag, 15. oktober 2021 - 20:00

Don Vappie & Finn Burich International New Orleans Jazzband er et internationalt sammensat band, som spiller revival-New Orleans-jazz krydret med swing, blues og caribisk inspireret musik.  

 

Afholdes i Hovedbibliotekets Store sal

 

Du kan høre numre af bl.a. Jelly Roll Morten, Kid Ory, Fats Waller, Sidney Bechet, Stellio og enkelte af Don Vappies egne kompositioner.

Han vil sikkert også fortælle lidt om livet i New Orleans. 

  

Don Vappie USA – banjo, guitar, bas & vocal  

Født og opvokset i New Orleans. 

Don Vappie anses for at være den førende og mest originale banjospiller i New Orleans i dag.  

Udover banjo, spiller han også guitar og bas og er en fremragende sanger. Han behersker flere stilarter, bla. R&B og moderne jazz. Medlem af Preservation Hall Jazz Band i perioden 1988-2005.  

Don Vappie har spillet med musikere som Willie og Percy Humphrey, Chester Zardis og Louis Nelson. Han har sit eget band i New Orleans, og arbejder både freelance og som studiemusiker ligesom han har indspillet mange CD´er i eget navn, som studiemusiker og som fast medlem af bl.a. trompetisten Wynton Marsalis´ band. 

Anmeldercitater: "... en formidabel musiker af den type, der vist kun udklækkes i New Orleans. Her var vi lysår fra den bastante og udpinte skolelærer-banjo, her var en instrumentalist, som ubesværet kunne veksle mellem et elegant fingerspil og et tremolerende akkordspil og uophørligt skabe overraskende tonerækker af sjælden - både underholdende og kompositorisk - art" - "... Don Vappies måde at behandle en banjo på, skaber en sand fryd i hele kroppen - lige fra en salig prikken og stikken i hovedbunden, glippen med øjnene og blafren med ørerne til en gysende rislen ned ad ryggen og helt ud i tæerne" - "... Don Vappie har en flot stemme, der minder om en ung Nat King Cole" 

 

 

Thomas l´Etienne - Tyskland - clarinet & tenorsax  

 

Thomas l´Etienne er født i Hamborg i 1956. Familien er af tysk/fransk og russisk oprindelse.  

 

Efter at have modtaget undervisning i guitar og balalajka, fik han sin første klarinet som 14-årig.  

 

Med New Orleans klarinettisten George Lewis som forbillede, dannede Thomas i 1975 orkestret “Papa Toms Lamentation Jazzband”. I løbet af nogle år udviklede det sig til at blive ét af Europas førende orkestre på den europæiske New Orleans jazzscene. 

 

I slutningen af 70´erne, var Thomas flere gange i New Orleans, hvor han spillede sammen med Kid Thomas, Louis Nelson, Jeanett Kimball, Emanuel Sayles m.fl.  

 

I 1982 deltog Thomas i en Europa-turné med “Lillian Bouttés New Orleans Band”. To år senere blev de gift, og sammen har de med orkestret “Lillian Boutté And Her Music Friends” turneret over hele verden med ham som den musikalske leder. 

 

 

 Finn Burich, Danmark - trombone

 

 

Finn Burich er født i Haderslev i 1958. Det første trut i trombonen lød, da Finn var tretten år gammel, og han har haft eget orkester i næsten tredive år. Finn har siden 1995 hvert år præsenteret Lillian Boutté på ”vinterturné – i - Danmark”. Det blev til i alt 21 årlige turnéer inden Lillian i 2016 måtte indstille sin karriere på grund af sydom.  

 

Endvidere har han med sit ”Internationale New Orleans Jazzband” siden 1996 besøgt de fleste jazzklubber og koncertsale i landet og endvidere præsenteret udenlandske topnavne som: Sammy Rimington (GB), Geoff Bull (AUS), Don Vappie (USA), Patrick Artero (F), Norman Emberson (GB), Phil Parnell (USA).  

 

Siden 1999 koncerter i Tyskland, Schweiz og England med Lillian Boutté And Her Music Friends.  

 

Medlem af og bandleader for Neanders Jazzband i perioden 1981-2000. Modtog Femø Jazzprisen i 2001.  

 

 

< # >

 

Harry Kanters Holland – piano 

 

Harry Kanters er en meget efterspurgt pianist. Han har et stort repertoire og behersker forskellige stilarter indenfor den traditionelle jazz. Hans speciale omfatter ragtime, New Orleans, stride, swing og tidlig bebop.  

 

I 2016 fejrede Harry sit 40års jubilæum med en udsolgt koncert under Breda Jazz Festival.  

 

Ud over sit virke som freelance-pianist, er han medlem af bl.a. ” Belgium New Orleans Night Owls” og han arrangerer koncerter med internationale gæster omkring temaer som ”Basie, Bean & Fats Project” og ”Tribute to the Nat King Cole Trio”. 

 

 

Frederik Van den Berghe - Belgien – trommer

 

Frederik Van den Berghe kommer fra Ghent i Belgien. Han startede med at spille trommer som 10-årig, da han hørte New Orleans tromme-koryfæerne Sammy Penn og Cie Frazier. Senere opdagede han rhythm and blues og startede sit eget bluesband. Har turneret med bluesbands i hele Europa, USA og Asien. 

 

 

 

Besætning: 

Don Vappie - banjo, guitar, bas & vocal 

Finn Burich - trombone

Thomas l´Etienne - clarinet & tenorsax

Harry Kanters - piano

Frederik Van den Berghe - trommer