Nyhedsbrev - maj 2022

  Gladsaxe Jazzklub

NYHEDSBREV
Maj 2022
         

Det er i dag søndag den 8. maj og Mors dag. Solen skinner og det bliver gradvist varmere i dette skønne forår med mange solskinstimer. Frugttræerne blomstrer og der er meget smukt rundt omkring i haver og parker.
Bestyrelsen:
Vi har konstitueret os efter Generalforsamlingen i marts. Vi fortalte på generalforsamlingen, hvad vi havde tænkt os og efterfølgende er det blevet endeligt besluttet og ført til bestyrelsesreferat den 14. marts og den 20. april. Mette fortsætter som formand, Bo og Jonna fortsætter som sekretærer. I den kommende periode arbejder Erling og Jan sammen om kassererjobbet. Som bekendt har Jan ønsket at træde ud som kassererer, og det gør han ved næste genralforsamling, hvor Erling overtager posten.
Koncerter:
Den 29. april havde vi besøg fra Jylland og hvilket besøg. Jazz Vegaz leverede i den grad varen og der blev danset og hygget til tonerne af den dejlige musik.

Onsdag den 4. maj havde vi en koncert på Telefonfabrikken. Denne gang med Hans Knudsen og Morten Wittrock i front for 3 meget dygtige musikere. Som jeg skrev i sidste Nyhedsbrev, har vi svært ved at sælge billetterne i Drop Inn og vi havde denne gang valgt at give de ledige pladser til flygtninge fra Ukraine, der for tiden bor i Gladsaxe kommune. Der kom 15 gæster og de kunne lide musikken og havde en god aften. Det havde alle i rummet, det var en New Orleans Night fra øverste hylde.

Den 20. maj har vi forårets sidste koncert med

Mads Mathias Heise.
Hvis man kan kalde noget et stjerneskud på jazz himlen, er det Mathias Heise. Han er en virtuos mundharpist i verdensklasse, som der ikke er hørt lignende siden Toots Thielemans. Men det stopper ikke der. Han er top musikalsk, og behersker keyboards på højt niveau og er allerede en erfaren komponist. Han har bl.a for nyligt skrevet materiale til, og indspillet plade med DR Big Band. Mathias har allerede høstet nærmest hvad der er af hyldest og priser, senest Kronprinseparrets stjernedryspris og Ben Webster prisen, for bare at nævne nogle få. Desuden er Mathias en engageret debattør i miljøet, der brænder for jazzen på flere niveauer.

Mads Mathias er en dansk jazzstjerne, der med sin bløde crooner-vokal og sit swingende saxofonspil har charmeret sig ind i hjertekulen hos utallige både indenlandske og udenlandske musikelskere. I 2012 udgav han det ambitiøse drømmealbum ”Free Falling”, hvor ikke færre end 25 musikere skulle til for at forløse arrangementerne for både bigband, strygere og kor, og i den forbindelse blev han spået et internationalt gennembrud. Siden har han da også turneret vidt og bredt i blandt andet Skandinavien, Tyskland, Frankrig, Spanien, Italien, Thailand, Ukraine, Rusland, Kina, Korea og særligt i England, hvor han for nylig åbnede London Jazz Festival sammen med Seal og Angelique Kidjo.
Med sig har de tre danske verdensmestre i jazz, der gør sig på den internationale og nationale scene:
Peter Rosendal – klaver
Morten Ankarfeldt – bas
Morten Ærø – trommer
Der er fortsat billeter til salg:
https://medlem.gladsaxejazzklub.dk/event/details/i16