Nyhedsbrev - januar 2022

 

I ønskes alle et rigtig glædeligt nytår.

Det er ingen hemmelighed, at vi har holdt vejret i bestyrelsen, og indtil i formiddags var det ganske vist, at vi kunne åbne årets koncerter på torsdag den 20. januar - men ak - så kom der et afbud fra orkestret, der må aflyse på grund af sygdom. Derfor bliver der ingen koncert på Intimscenen på Telefonfabrikken på torsdag. Både orkestret og vi er kede af aflysningen, men i denne tid er det næsten vanskeligt at undgå. Ja, den Corona har så sandelig været hård ved vores koncertprogram.

Til gengæld melder Niklas Carlsson fra United Nation jazz band, at alle klar til koncert den 28. januar.

Som det ser ud nu, bliver det med følgende krav: Coronapas og mundbind, når vi bevæger os rundt, og uden når vi sidder. Der vil være håndsprit tilgængeligt i lokalet, som der plejer at være. Udskænkning af alkohol skal lukke kl. 22.00, hvilket betyder, at vi lukker baren kl. 22.00. Desuden skal alle gæster være ude kl. 23.00.

Billetter bliver sat til salg via hjemmesiden og det bliver via vores nye administative medlemsportal, www.medlem.gladsaxejazzklub.dk. Vi har arbejdet hårdt på at blive klar med opsætningen af systemet, og som alle ved - i nye systemer - vil der vise sig fejl og mangler, som vi med jeres hjælp og input, er parat til at udbedre. Vi har indført det nye system, fordi det letter vores administrative arbejde. Desuden vil vi gerne bruge vores tid på at lave gode jazzarrangementer til glæde for vores medlemmer, og mindst mulig tid på administration. Det er klart, at vejen hen til lettelsen har været lang og vanskelig, idet der har været meget nyt vi måtte lære.

I første omgang er det adgang til børnejazz den 15. februar, der er lagt ud. Billetter til arrangementet den 28. januar med United Nation Jazz Band bliver sat til salg i næste uge. Der viste sig nogle fejl, vi var nødt til at justere først.

Vi sendte kontingentopkrævninger ud i forgårs, og her viste sig også lidt startvanskeligheder. Blandt andet fik de første et medlemskort, der stod 2021 på. Det har vi nu fjernet. Vi har i bestyrelsen besluttet, at vi igen i år og for sidste gang, vil lave de små fine laminerede medlemskort, og i den proces er vi ved at finde et egnet billede. Der var også en dato på med sidste indbetalingfrist - der stod den 18. januar - og vi skrev så i stedet den 1. februar i teksten. Programmet er sat op til at have en betalingsdato, men I bliver jo ikke slettet af listen, fordi I ikke betaler til den angivne dato.
Helt overvældende var det, at der indenfor den første halve time var 30 der havde betalt og i dag to døgn efter er der 160 indbetalinger. Tak for jeres opbakning, det luner vældigt i en travl periode.

Det har sikkert undret nogen, at det kun er mig, der har skrevet Nyhedsbreve, og været frontfigur på jazzaftenerne den sidste tid. Det skyldes, at Lasse Pejdersen er sygemeldt, og vi ved desværre ikke, hvornår han kommer tilbage. Vi sender de bedste tanker til Lasse, og vi glæder os til at han igen er sammen med os.

Vi har fået et nyt medlem ind i vores gruppe: Erling Kristiansen har den sidste tid hjulpet os med bogføring og regnskab. Som mange ved, har Jan Engblom ønsket at drosle lidt ned efter mange år som kasserer, og nu har han i første omgang fået hjælp. Erling stiller op til bestyrelsen, når vi har generalforsamling den 4. marts.

Vi har haft 12 koncerter i efteråret 2021. Flere har været udsolgte - så stor tak til jer for jeres opbakning. Vi har haft musikere fra mange steder, der på trods af coronapandemien har haft mulighed for at komme til Danmark. Især var vi glade for Don Vappie fra New Orleans med Finn Burichs bands besøg i vores Jazzklub.

AK and all that jazz sluttede efteråret af med en dejlig koncert den 10. decemeber. Det var med coronapas, mundbind og håndsprit som restriktioner, og det gik rigtig godt.

Vi kan nu offentliggøre programmet for første halvår af 2022. Det ligger til sidst i Nyhedsbrevet. De enkelte arrangementer bliver lagt på hjemmesiden i løbet af den næste tid.

Vi kan offentliggøre datoer for årets jazzfest på Søborg Hovedgade og Aldershvile Slotspark. Det bliver fra den 17.-19. juni

Jazz i Gilleleje kommer til at ligge i weekenden den 7.-9. oktober.

Programmet til Jazzfest og Jazz i Gilleje er under udarbejdelse og bliver offentliggjort senere.

Vi glæder til at komme i gang med forårets program og glæder os til at mødes med jer til musikalske fornøjelser.

 

På bestyrelsens vegne

Mette Stevns

 

Program for første halvår af 2022 i Gladsaxe Jazzklub

Fredag den 28. Januar på Hovedbiblioteket
United Nation Jazz Band

Fredag den 11. februar på Hovedbiblioteket
Amati og Dorado Schmitt Quintette

Tirsdag den 15. februar
Børnejazz på Intimscenen i samarbejde med Telefonfabrikken
Cathrine Legarth – Nullernix

Fredag den 4. marts generalforsamling på Grønnemoseskolen
(flyttet fra den 25. marts til den 4. marts)
Sølunds Hotline

Torsdag den 10. marts på Intimscenen
Jens Søndergaard Quintet

Fredag den 25. marts på Hovedbiblioteket
Dusty Rag Jazzband

Tirsdag den 5. april på Intimscenen
Elisabeth Novrup Børch

Fredag den 29. april på Hovedbiblioteket
Jazz Vegazz

Onsdag den 4. maj på Intimscenen
Ikke booket endnu

Fredag den 20. maj på Hovedbiblioteket
Mads Mathias Heise