Gladsaxe Loves Culture

 

 

Lørdag den 6. september danner Telefonfabrikken - Gladsaxe Kulturhus rammen om en ny kulturfestival for hele familien, Gladsaxe loves Culture.

Gladsaxe loves Culture er en hyldest til den kulturelle mangfoldighed og byder på mange forskellige indslag både for børn, unge og voksne.

På den store scene kommer Klumben og Raske Penge og akkompagnerer dagen med et reggae-show mens de mindste får besøg af Trolle og Tormod som skriver musik om bogstaver, tal og makreller. Klarinettisten Chris Tanners (AUS) lægger også vejen forbi og sender publikum tilbage til 1930’erne med sin sprudlende jazz, og salsa-orkestret Suwalskis Latin Quarter spiller forførende latinamerikanske toner.

Rundt om i huset vil der dagen igennem være forskellige kulturelle indslag med alt fra dans og kunstudstilling til bazarer med kunsthåndværker, øl-smagning, og eksotiske madoplevelser. For de små vil der fx være historiefortælling, ansigtsmaling og en workshop, hvor man laver sit eget indianerkostume.

Telefonfabrikkens foreninger vil også bruge dagen til at vise hvad de mødes omkring; fx fællessang, kunst eller debat - Og alle er mere end velkomne til at deltage i aktiviteterne på dagen!

 

Kulturmøder skaber forståelse

Gladsxe Love Culture er blevet til i et samarbejde mellem Telefonfabrikken – Gladsaxe Kulturhus og Gladsaxe Kommunes Intergrationsråd. Arrangementet har således også et socialt sigte. Formand for Integrationsrådet, Isabella Mørch forklarer festivalens formål således:

”Til Gladsaxe loves Culture vil der være et væld af kulturelle traditioner og indslag som de besøgende kan tage del i og ”smage på”. Vi håber at festivalen giver anledning til en masse nysgerrige samtaler og at vi på den måde kan være med til at bygge broer og skabe større kulturel forståelse imellem borgerne.”

Kulturhusleder, Betina Louise Kimergaard glæder sig ligeledes over arrangementet:

”Gladsaxe Loves Culture er en festlig måde at vise kulturhusets mange muligheder frem, og samtidig giver festivalen husets mange faste brugere en synlig platform, hvorfra de kan vise og fortælle om deres aktiviteter. En af Telefonfabrikkens fornemmeste opgaver er, at tilbyde alle borgere i Gladsaxe kommune vedkommende kulturelle oplevelser. Det synes jeg, vi gør i samarbejde med Gladsaxe Kommunes Integratsionsråd, med Gladsaxe loves Culture."

Gladsaxe loves Culture er ganske gratis og for alle, der har lyst til at opleve mad, musik og kunsthåndværk fra hele verden.

Festivalen skydes i gang kl. 10.00 med et brag af en musik-parade, som vil guide vejen fra Søborg Torv til Telefonfabrikken – Gladsaxe kulturhus. Der vil være et mangfoldigt musikalsk udbud, med deltagelse fra et olietønde-band, et jazz-orkester, Gladsaxe Pigegarde og en DJ der spiller musik fra de varme lande. Kom og vær med – på Søborg Torv.

Entre: Gratis
Tid: 6. september 11-16 - musikparade fra 10-11
Sted: Telefonvej 8, 2860 Søborg
Kontakt: Spørgsmål kan rettes til Betina Louise Kimergaard: beloki@gladsaxe.dk
Mere info: gladsaxe.dk/lovesculture

 

Hent det fulde program herunder.